FRÅGOR OCH SVAR

KAN MAN VOLONTÄRARBETA ELLER PRAKTISERA PÅ PROJECT PLAYGROUND? 

Ja det kan man, vi tar emot volontärer för specifika uppdrag samt praktikanter i både Sverige och Sydafrika. Vi öppnar upp för ansökningar utifrån behov, som sköts av respektive kontor lokalt.

 

VILKEN UTBILDNING BEHÖVER JAG FÖR ETT ARBETE PÅ PROJECT PLAYGROUND? 

För en tjänst på Project Playground i Sverige är exempelvis utbildning inom projektledning, marknadsföring, kommunikation, ekonomi och juridik bra att ha då vi främst arbetar med insamling och kommunikation. Utbildningar inom statsvetenskap, mänskliga rättigheter och utvecklingsarbete är andra exempel på viktig kompetens. Lediga tjänster hos oss hittar du här. Verksamheten i Sydafrika anställer i första hand lokalt och rekryteringen sköts av Project Playground Sydafrika, mer information finns här.  

 

VARFÖR SKA JAG VÄLJA ATT STÖTTA JUST PROJECT PLAYGROUND? 

Project Playground får inget statligt stöd utan finansieras helt och hållet genom företag, privatpersoner och bidrag från stiftelser och fonder. Genom att stötta Project Playground bidrar du till att barn och ungdomar ges kunskap och verktyg att själva förbättra sina förutsättningar och liv. Genom att sätta kvalitet före kvantitet på vår verksamhet och fokusera på individen arbetar vi för långsiktig, hållbar förändring. Du är en viktig del av den förändringen! 

 

HUR VET JAG ATT MINA PENGAR VERKLIGEN KOMMER FRAM? 

Project Playground driver sin egen verksamhet och egna projekt. Project Playground är i Sverige registrerad som en ideell förening (802450-8924), och i Sydafrika som en Nonprofit Organisation (100-676-NPO). Det gör att vi inte har några mellanhänder utan kan följa pengarna hela vägen och även ha kontroll över att de används på rätt sätt både i Sydafrika och i Sverige. Vi strävar alltid efter att hålla våra administrativa kostnader så låga som möjligt. Under Organisation hittar du föreningens årsredovisning och verksamhetsberättelse.  

 

HAR PROJECT PLAYGROUND 90-KONTO? 

Ja, Project Playground har 90-konto. 90-konto, eller Svensk Insamlingskontroll, är en ideell förening vars syfte är att verka för att insamlingar bland allmänheten sker under pålitliga former och utan oskäliga administrativa kostnader. 90-kontot är för givaren en bekräftelse på att pengarna går till ändamålet (minst 75% av de totala intäkterna) utan oskäliga kostnader (högst 25% av de totala intäkterna).  

 

HUR KAN FÖRETAG STÖTTA PROJECT PLAYGROUND? 

Företag kan stötta oss på en mängd olika sätt! Till exempel kan ni bli Project Playgrounds Företagsvän, Partner eller Huvudpartner genom att stötta oss finansiellt. Då får ni använda Project Playgrounds varumärke i er egen marknadsföring. Vi tar även gärna emot stöd från företag i form av kompetens och tjänster som underlättar vårt arbete och bidrar till att hålla våra administrativa kostnader låga. Läs mer om företagssamarbeten under Företag. 

 

KAN JAG ELLER MITT FÖRETAG SÄLJA PROJECT PLAYGROUNDS ARMBAND? 

Privatpersoner kan tyvärr inte sälja våra armband. Företag som samarbetar med Project Playground på något sätt får sälja våra armband inom ramen för vårt samarbete; läs om våra olika samarbetsformer underFöretag. Det är viktigt för oss att alla återförsäljare av våra armband är insatta i och stöttar vår vision, mission och metod. 

 

JAG ELLER MITT FÖRETAG VILL SKÄNKA KLÄDER OCH LEKSAKER ELLER LIKNANDE, GÅR DET? 

Project Playground är alltid i behov av olika produkter, hjälpmedel och redskap och vi skulle gärna ta emot allt som vill skänkas till oss. På grund av tullregler och bestämmelser i Sydafrika har vi dock tyvärr inte möjligheten att ta emot saker till verksamheten där. Istället stöttar vi den lokala arbetsmarknaden genom att göra inköp på plats. Vill ni skänka saker till verksamheten i Sverige eller produkter som kan användas på kansliet i Sverige, exempelvis kontorsmaterial, tar vi gärna emot det! Kontakta oss då på info@project-playground.org. 

 

KAN JAG GENOMFÖRA ETT EGET PROJEKT, INITIATIV ELLER EVENT FÖR ATT SAMLA IN PENGAR TILL PROJECT PLAYGROUND? 

Självklart, det blir vi jätteglada för! Du får gärna berätta att du genomför en insamling till förmån för Project Playground, men du får tyvärr inte använda vår logga då det kräver ett formellt samarbete med oss. Behöver du information eller bilder från Project Playground för att genomföra ditt initiativ, kontakta oss på info@project-playground.org så får du det digitalt. Det finns också mycket information på hemsidan. Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka ut tryckt material till events som vi inte själva är med och anordnar. Ett tips för dig som vill göra en insats är att starta en egen insamling som du kan sprida i dina sociala medier, läs mer om det här. 

 

KAN JAG GÖRA NÅGOT MER ÄN ATT BARA GE PENGAR? 

Engagemang är viktigt i alla former. Ett bra sätt att stötta Project Playground är att sprida vårt budskap genom att följa, gilla och dela oss på sociala medier. Vi finns på både Facebook, Instagram och LinkedIn. Tillsammans blir vår röst stark! Du får även gärna skriva om Project Playground i ett skolarbete, på din blogg eller på annat sätt informera om vår verksamhet. 

 

FÅR JAG ANVÄNDA PROJECT PLAYGROUNDS LOGOTYP ELLER BILDER? 

Du får gärna berätta att du genomför ett initiativ till förmån för Project Playground, men du får tyvärr inte använda vår logga då det kräver ett formellt samarbete med oss. Önskar du information eller bilder från Project Playground att använda i syfte att stötta vårt arbete, kontakta oss på info@project-playground.org. 

 

JAG VILL BESÖKA PROJECT PLAYGROUND I SYDAFRIKA, GÅR DET? 

Då Project Playground Sydafrika följer en Child Protection Policy för att skydda deltagares integritet, finns vissa besöksdagar som är öppna för de som vill se och veta mer om vår verksamhet. Kontakta Project Playground Sydafrika på infosa@project-playground.org för mer information och lokal kontaktperson. 

 

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION OM PROJECT PLAYGROUND OCH VILL STÄLLA FRÅGOR. KAN JAG KOMMA PÅ STUDIEBESÖK? 

Tyvärr kan vi inte ta emot rena studiebesök på kansliet i Sverige, men kontakta oss på info@project-playground.orgså ska vi göra vårt allra bästa för att du ska få det material du behöver. Ibland har vi tyvärr inte kapacitet eller tid att svara på frågor via mail, då hänvisar vi till hemsidan där det finns mycket information.  

 

JAG SKRIVER ETT SKOLARBETE OCH BEHÖVER HJÄLP MED MATERIAL OCH SVAR PÅ FRÅGOR. HUR GÖR JAG? 

Kontakta oss på info@project-playground.orgså ska vi göra vårt allra bästa för att du ska få det material du behöver. Ibland har vi tyvärr inte kapacitet eller tid att svara på frågor via mail, då hänvisar vi till hemsidan där det finns mycket information.  

 

VI VILL GÖRA VÅRT PROJEKTARBETE ELLER UF-ARBETE TILL FÖRMÅN FÖR PROJECT PLAYGROUND. VAD BÖR VI TÄNKA PÅ? 

Vi är tacksamma för alla initiativ som görs till förmån för vårt arbete! Att använda sin kreativitet och omsätta idé till praktik är ett fint och roligt sätt att hjälpa andra. Ni får mer än gärna marknadsföra att ert projekt görs till förmån för Project Playground, men tyvärr kan ni inte använda vår logga då det kräver ett formellt samarbete med oss. Behöver ni information eller bilder från Project Playground för att genomföra ert projekt, kontakta oss påinfo@project-playground.orgså får ni det digitalt. Det finns också mycket information på hemsidan. Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka ut tryckt material, göra samarbeten med, eller bekosta utgifter för UF-företag. Ni får såklart skriva att eventuell vinst går till Project Playground, men däremot inte att företaget görs i samarbete med oss. 

 

KAN PROJECT PLAYGROUND SPONSRA RESOR ELLER PROJEKT? 

Project Playground har tyvärr inte möjlighet att sponsra resor eller projekt, även om de görs till förmån för oss.